Urządzenia i Akcesoria
Lodowe parfait na patyku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Granola
-
50 g orzechów, całych, mieszanych (np. migdałów, laskowych, włoskich, nerkowca)
-
100 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g oleju słonecznikowego
-
30 g wody
-
50 g otrębów owsianych
-
50 g płatków owsianych
-
20 g ziaren słonecznika
-
20 g pestek dyni
-
20 g ziaren sezamu
Lody jogurtowe
-
50 - 60 g cukru
-
600 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
200 g owoców świeżych (np. brzoskwiń, borówek amerykańskich, kiwi), pokrojonych w 0,5 cm kostkę
-
3 łyżeczki miodu wielokwiatowego, płynnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.6 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1552.2 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
47.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl mleczny banoffee pie
15 min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Lody owocowe
5 min
Rajski sorbet owocowy
5 min
Czekoladowe affogato
10 min
Śnieżny koktajl
15 min
Suflet lodowy z malinami
2 godz. 40 min
Ciasteczkowe lody
7 godz. 10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 min