
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- 5 jajek
- 200 g mąki pszennej, tortowej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 230 g cukru
- 65 g likieru pomarańczowego, do nasączenia biszkoptu
- 35 g wody, do nasączenia biszkoptu
Krem
- 170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1553.1 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 83.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karp na słodko w galarecie
7u. 35min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Świąteczny piernik
1 godz. 25 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Ciasto wielkanocna krówka
6h 30min
Ciasto cytrynowe na parze
2 Std. 20 Min
Tort czekoladowy
2 godz. 15 min
Chatka wielkanocna
12h 50min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min