Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua para el vapor
- 2000 g de sal gorda
- 1 dorada con cabeza y escamas (800-1000 g)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (un chorrito)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 304 kcal
- Białko
- 45.74 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.49 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
10 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Lubina a la sal con patatas
30 Min
Dorada a la sal con verduras, pesto de hierbas y vinagreta de naranja
1 Std.
Almejas a la marinera
30 Min
Fumet de pescado y gambas
20 Min
Sorbete de champán y toronja
8 Std. 15 Min
Alioli
10 Min
Cocido madrileño
2 Std.
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 Min
Menú completo: pisto y lubina con patatas y huevos
50 Min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min