![Lemon Raspberry Trifle Lemon Raspberry Trifle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E9BCD1E-7AD9-4A31-A279-9636BC7407FC/Derivates/38A0DC32-5544-4228-BBF5-C427460F15F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 8 ½ oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no pith (preferably organic)
- 4 ½ oz unsalted butter, cubed
- 3 large eggs
- 5 ½ oz lemon juice
Raspberry Curd
- 8 ½ oz sugar
- 4 ½ oz unsalted butter, cubed
- 5 large eggs
- 10 oz frozen raspberries
Whipped Cream and Assembly
- 16 oz heavy whipping cream
- 1 package ladyfingers (7 oz)
- 12 oz fresh raspberries, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3615 kJ / 864 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gerbeaud Cakes
1 godz. 20 min
Coconut Almond Candies
55 min
Vegetable Pancakes
30min
Maple Sweet Potato Quiche
2h 10min
Crème Fraîche Ice Cream with Salted Caramel
12sa
Blackberry Port Granita
6 Std. 30 Min
Greek Style Pork Stew
1h
Beef Stroganoff
1h
Coconut and Raspberry Cupcakes
1 Std. 40 Min
Sesame Orange Chicken
1h 30min
Illinois Pierogi
2h 30min
Buttercream Frosting
5 Min