Wersje kompatybilne
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de mantequilla
- 80 g de puerros en rodajas
- 100 g de pimientos del piquillo escurridos
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 300 g de agua
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de gambas crudas peladas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 4 lomos de merluza (aprox. 600 g) salpimentados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Merluza y champiñones con limón al estragón
30 Min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 Min
Merluza al curry con arroz y brócoli
45min
Merluza al cava
1 Std.
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 Min
Merluza a la gallega
40min
Dorada con guarnición de pimientos
2 Std. 45 Min
Merluza en salsa de guisantes y pimiento rojo asado
30 Min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50 Min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 Min