Wersje kompatybilne
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de mantequilla
- 80 g de puerros en rodajas
- 100 g de pimientos del piquillo escurridos
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 300 g de agua
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de gambas crudas peladas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 4 lomos de merluza (aprox. 600 g) salpimentados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Merluza y champiñones con limón al estragón
30 min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Merluza en salsa de guisantes y pimiento rojo asado
30 min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50 min
Merluza al cava
1h
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Dorada con guarnición de pimientos
2h 45min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 min