![Gluten Free Savoury Pancakes with Seafood Gluten Free Savoury Pancakes with Seafood](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/974D51E6-4766-4C59-A694-ECC3939E5C29/Derivates/5B0C43B3-3615-46D3-84A7-5FFB2CDC7B2E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pancake Batter
- 3 large eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g milk
- 150 g rice flour
- 60 g butter, plus extra for frying
Filling
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots, halved
- 20 g fresh parsley leaves, plus extra for serving
- 40 g salted butter, plus extra for serving
- 500 g frozen mixed seafood
- 30 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 353 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35min
Mango Cheesecake
6h 35 min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1h 10min
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
2 Std.
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1h 30min
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min
Gluten Free Plain Flour
5 min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten-free Pizza
30min
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min