Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 100 g Milch
- 1 TL Semmelbrösel
- 60 g Hartkäse, in Stücken
- 150 g Schinken, in Stücken
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischstrudel für Suppe
40min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Eierschöberl
1h
Leberreis
35min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Hasenöhrl
1h
Leichte Käsesuppe
25min
Butternockerl
40min
Bröselknödel
40min