![Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25C971B2-3C9B-44C4-BF0C-08055C931B53/Derivates/51E46851-746A-4C3C-956A-93CF2ACA8F43.jpg)
Wersje kompatybilne
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette al Gorgonzola
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 150 g di farina tipo 00
- 400 g di latte intero a temperatura ambiente
- 300 g di Gorgonzola stagionato o altro formaggio erborinato (vedere varianti) a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa alla mela cotogna
- 100 g di cotognata a pezzi
- 100 g di acqua
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 Std.
Choux al merluzzo
1 Std. 40 Min
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50 Min
Puccia
1h 30min
Crocchette di gamberoni
10 Std.
Crocchette di tonno
10 Std.
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Bocconcini al Parmigiano reggiano
4 Std. 40 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Crocchette con salame piccante
9 Std. 30 Min
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min
Crocchette di patate e speck
3 Std. 20 Min