Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 2 Tbsp sweet paprika
- 700 - 900 g beef fillet steak, cut in strips (approx. 1 cm x 5 cm)
- 225 g fresh button mushrooms, quartered
- 225 g water
- 2 Tbsp tomato purée
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste (opcjonalnie)
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 2 Tbsp cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 447 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Beef Stroganoff
1h
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Chicken Pizzaiola
50min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 min
Greek Style Pork Stew
30 min
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 min
Saffron Chicken Penne
30 min
Beef Bourguignon
1h 30min