Apfelkuchen im Glas

Apfelkuchen im Glas

4.5 327 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Butter weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
  • Äpfel geschält, geviertelt
    200 g
  • Rosinen
    2 EL
  • brauner Zucker
    2 EL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Rum (opcjonalnie)
    2 TL
  • Butter
    100 g
  • Staubzucker
    100 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Salz
    1 Prise
  • Dinkelmehl
    170 g
  • Backpulver
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 372 kcal / 1559 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...