Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 2 EL Rosinen
- 2 EL brauner Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Rum (opcjonalnie)
- 100 g Butter
- 100 g Staubzucker
- 2 Eier (Größe M)
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Prise Salz
- 170 g Dinkelmehl
- ½ TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1559 kJ / 372 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35min
Mini-Gemüse-Quiches
1h 10min
Bananenauflauf mit Mango und Karamelleis
25h
Orangen-Marillen-Kuchen im Glas
1h 5min
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 godz.
Himbeer-Joghurt- Schnitten
3h
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30min
Schwarzplententorte
2h 40min
Heidelbeer-Blutorangen-Marmelade mit Ingwer
30min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1 Std. 30 Min
Feigen-Kirsch-Chutney
45min