Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 2 EL Rosinen
- 2 EL brauner Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Rum (opcjonalnie)
- 100 g Butter
- 100 g Staubzucker
- 2 Eier (Größe M)
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Prise Salz
- 170 g Dinkelmehl
- ½ TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1559 kJ / 372 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Mandel-Grießpudding
30min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 Std. 30 Min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 Std.
Knäckebrot mit Parmesan und Rosmarin
1 Std.
Erdbeermousse
4óra 15p
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 Std. 30 Min
Müsliriegel
1 Std.
Apfel-Zimt-Pudding
10 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min
Möhren-Küchlein
50 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min