Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreisfüllung
- 1000 g Milch
- 120 g Milchreis
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
Quark-Öl-Teig
- 180 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 70 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 70 g Quark, 20% Fett
- 1 Eigelb
- 40 g Öl
- 2 Eier, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1256 kJ / 300 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schaumkuss-Milchreis mit Whiskey-Sahne-Likör
1h
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Vanille-Grieß-Schnitten
2h 30min
Marzipankuchen
2h 10min
Marzipan-Pudding
2h 20min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1h 30min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Danish Dream Cake
55 min