Urządzenia i Akcesoria
Milchreiskuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Milchreisfüllung
-
Milch1000 g
-
Milchreis120 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 Prise
Quark-Öl-Teig
-
Mehl180 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Quark, 20% Fett70 g
-
Eigelb1
-
Öl40 g
-
Eier verquirlt2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1256 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Marzipankuchen
2 godz. 10 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Kalter Hund mit Schoko-Vanille-Keksen
8 godz. 30 min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 godz.
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Danish Dream Cake
55 min
Mokka-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min