Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla
- 120 g di burro freddo, a pezzi
- 175 g farina + q.b.
- 50 g di zucchero a velo
- 2 tuorli d'uovo
Crema pasticcera
- 70 g di zucchero semolato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Assemblare la preparazione
- 160 g di confettura di albicocche
- 30 g di acqua
- 450 g di frutta mista fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Tartellette alle fragole
1sa 20 dk
Pain au chocolat
5h
Cannoncini alla crema
3h
Crostatine alla crema gianduia
2 Std.
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30 min
Crostata classica alla frutta mista
1sa 20 dk
Cestini di crema e frutta
3h
Bignè al cioccolato
3h
Cheesecake allo yogurt e fragole
5h 40min
Tronchetto al tiramisù
4 Std.
Waffles alla panna
1sa 15 dk