Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi

Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
60 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Crema al pepe bianco
  • di pepe bianco in grani + q.b.
    1 cucchiaino colmo
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema al pepe verde
  • di pepe verde in grani + q.b.
    1 cucchiaino colmo
  • di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, timo, maggiorana, ecc.)
    1 mazzetto
  • di formaggio fresco spalmabile
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema al pepe rosa
  • di pepe rosa in grani + q.b.
    1 cucchiaino colmo
  • di formaggio fresco spalmabile
    100 g
  • di yogurt greco bianco, non dolcificato
    100 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 61 kcal / 255 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...