Girandole con barbabietola e semi di papavero

Girandole con barbabietola e semi di papavero

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 porzioni

Składniki

Pasta
  • 3 uova (60 g circa)
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di sale (1 cucchiaino)
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di semola di grano duro
  • 20 g di acqua (opcjonalnie)
Ripieno
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 200 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 120 g di acqua
  • 150 g di barbabietola rossa cotta a pezzi (2-3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 20 g di pangrattato
Terminare la preparazione
  • 1000 g di acqua
  • 60 g di burro
  • 2 cucchiai di semi di papavero e/o sesamo, girasole
  • 2 cucchiai di fiori edibili a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1351.3 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 3748.6 kJ / 895.9 kcal
Tłuszcz 38.1 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Węglowodany 105.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...