![Girandole con barbabietola e semi di papavero Girandole con barbabietola e semi di papavero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DCD62C3-1260-4ED2-9E74-923734DFBE24/Derivates/8AE30140-94B2-4E1A-AFEB-0C6AB5A176F5.jpg)
Wersje kompatybilne
Girandole con barbabietola e semi di papavero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 3 uova (60 g circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale (1 cucchiaino)
- 220 g di farina + q.b.
- 100 g di semola di grano duro
- 20 g di acqua (opcjonalnie)
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 120 g di acqua
- 150 g di barbabietola rossa cotta a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di pangrattato
Terminare la preparazione
- 1000 g di acqua
- 60 g di burro
- 2 cucchiai di semi di papavero e/o sesamo, girasole
- 2 cucchiai di fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 3473 kJ / 830 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 99.4 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4h 30 min
Insalata di riso nero al profumo di cannella
45 min
Pasta al forno vegetariana
40min
Elisir del tempo
10 Min
Svizzere vegan
1h
Danesi ai semi di papavero e mirtilli rossi (vegan)
2 Std. 10 Min
Caponata di mele
50 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1 Std. 50 Min
"Birra" allo zenzero
10 Min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min