Wersje kompatybilne
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Farcitura
- 400 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 150 g di mascarpone
- 24 lamponi freschi
- 40 g di sciroppo d'acero
- 80 g di gherigli di noci tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 min.
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Bavarese alle nocciole
7h
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2h 30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min.
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min.
Bicchierini ai tre peperoni
55 min.
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 min.
Merluzzo in salsa aioli
1h
Budini aromatici al pomodoro
1h 10 min.
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min