![Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida) Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD51C9B7-13A0-4F3B-8FB9-1C7EA7F8AE2C/Derivates/E3CBCDDE-DBBD-45D7-B5D5-AAB9C05A822F.jpg)
Wersje kompatybilne
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Farcitura
- 400 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 150 g di mascarpone
- 24 lamponi freschi
- 40 g di sciroppo d'acero
- 80 g di gherigli di noci tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis alla curcuma con pesce spada
1 Std.
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 godz.
Filetto di maiale e fragole
1 godz. 25 min
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4 godz. 35 min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1 Std.
Blinis con salmone
1 Std.
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1 godz. 45 min
Salsa tartara
10min