Crêpes ai carciofi (vegan)

Crêpes ai carciofi (vegan)

3.8 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di riso a chicco tondo
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di bevanda a base di soia non dolcificata
    310 g
  • di sale preferibilmente integrale
    1 pizzico
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    1 cucchiaio
Besciamella
  • di bevanda di soia non dolcificata
    500 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di sale preferibilmente integrale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Ripieno
  • scalogno a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cuori di carciofo in quarti (vedere consigli)
    300 g
  • di sale preferibilmente integrale
    1 pizzico
  • di timo secco
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di formaggio vegano tritato tratto dal capitolo Basi del Libro "Vegan"
    20 g
    20 g di lievito alimentare, in scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 414 kcal / 1732 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...