Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta vegano natural
- 310 g de nuez de la india, remojadas en agua durante la noche
- 30 - 45 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 125 g de leche de almendras, sin azúcar
Sazonador para el queso
- 1 ½ cdita de orégano seco
- 1 cdita de albahaca seca
- ¼ cdita de ajo en polvo
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 8203 kJ / 1953 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leche de almendras
12 godz.
Pesto sin lácteos
5min
Cheesecake vegano, sin gluten
3h 30min
Queso Panela vegano
10min
Mantequilla vegana
5min
Queso Cheddar vegano
12h 15min
Queso Parmesano vegano
5min
Queso Provolone vegano
2 godz. 15 min
Mayonesa (vegana)
10min
Helado de chocolate (vegano y sin gluten)
8h 10min
Bollo vegano para hamburguesa
1h
Crema Ácida vegana
10min