Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta vegano natural
- 310 g de nuez de la india, remojadas en agua durante la noche
- 30 - 45 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 125 g de leche de almendras, sin azúcar
Sazonador para el queso
- 1 ½ cdita de orégano seco
- 1 cdita de albahaca seca
- ¼ cdita de ajo en polvo
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 8203 kJ / 1953 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantequilla de almendras
20min
Queso de cabra vegano
10min
Queso Panela vegano
10min
Mantequilla vegana
5 Min
Queso Provolone vegano
2h 15min
Brownie vegano
40min
Queso suizo vegano
4h
Queso Cheddar vegano
12h 15min
Queso Parmesano vegano
5 Min
Helado de chocolate (vegano y sin gluten)
8h 10min
Yogur de coco (vegano) TM6
12h 25min
Crema Ácida vegana
10min