Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de gambones crudos enteros
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de brandy
- 800 g de agua
- 200 g de cebolla en cuartos
- 200 g de tomate troceado en conserva
- 150 g de kale troceado (solo las hojas)
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Alubias con bacalao
30min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Fabes con pulpo
45min
Guiso marinero
1h 20 min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1h 30min