Wersje kompatybilne
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de cacahuetes tostados sin sal
- 2 - 3 dientes de ajo
- 2 chalotas
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de vino de Jerez dulce
- 500 g de judías verdes congeladas redondas
- 300 g de contramuslo de pollo sin piel ni hueso cortado en tiras de aprox. 1 cm, salpimentado
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1254 kJ / 300 kcal
- Białko
- 18.67 g
- Węglowodany
- 10.69 g
- Tłuszcz
- 20.29 g
- Błonnik
- 6.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30 Min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 Min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 dk
Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo
50 dk
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 dk
Merluza con mayonesa, tomate y judías verdes crujientes
1sa
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50 dk
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50 dk
Salmón y brócoli con bechamel
15 Min
Arroz con brócoli, atún y aguacate
30 Min
Judías verdes con tomillo (Al vacío)
1 Std. 10 Min
Acelgas y ajetes con huevos
40 dk