Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron, le zeste finement râpé et le jus d’un citron
- 40 g de sucre brut
- ¼ c. à café de clous de girofle
- 3 bananes bien mûres (env. 320 g) coupées en rondelles et congelées (voir la rubrique «Conseil(s)»)
- 260 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet framboise et citron vert
10min
Sablés à l’ananas
2 Std.
Sorbet aux fraises sur mousse de basilic
5h
Gâteau aux pommes
1h
Glace à la pistache
10hod. 35min
Crème brûlée
4 Std. 40 Min
Brownies
45min
Fondue au fromage
20min
Frappé fraise-chocolat
10min
Crème glacée au chocolat
12h
Glace à la banane
5min
Sorbet fraise-banane
5min