Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron, le zeste finement râpé et le jus d’un citron
- 40 g de sucre brut
- ¼ c. à café de clous de girofle
- 3 bananes bien mûres (env. 320 g) coupées en rondelles et congelées (voir la rubrique «Conseil(s)»)
- 260 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de riz
50min
Glace à la vanille
12 Std.
Sauce béchamel
15 Min
Glace au yogourt et à la pêche
20min
Pâté uranais
1h 50min
Gâteau au chocolat léger
2 godz. 15 min
Glace au babeurre à la framboise et à l'orange
Brak ocen
Glace à la banane
5 min
Glace aux fruits
5 min
Pâte de base pour pain
24h 30min
Sorbet fraise-banane
5 min
Gâteau au yogourt
1 godz. 40 min