Torta di pere al doppio zenzero

Torta di pere al doppio zenzero

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 fette

Składniki

Caramello
  • di burro salato + q.b.
    50 g
  • di zucchero grezzo di canna
    100 g
  • di pere tipo Kaiser, sbucciate e a fette (5 mm)
    600 g
Torta di zenzero
  • di zenzero sciroppato (circa 6 pezzi) (vedere consigli)
    60 g
  • di burro salato a pezzi
    125 g
  • di Golden syrup (sciroppo di zucchero)
    250 g
  • di sciroppo di zenzero (dal barattolo dello zenzero sciroppato)
    50 g
  • di zenzero in polvere
    1 ½ cucchiaio
  • di cannella in polvere
    ¾ di cucchiaino
  • di zucchero di canna muscovado scuro
    150 g
  • di farina autolievitante
    375 g
  • di bicarbonato di sodio
    1 ½ cucchiaino
  • uova
    3
  • di latte intero
    360 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 352 kcal / 1480 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...