
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 150 g kaszy bulgur
- 20 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pasty wasabi
- 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych wzdłuż w 1 cm plastry (sashimi, patrz wskazówka)
- 80 - 100 g marchewki pokrojonej w 3 mm słupki (patrz wskazówka)
- 4 wodorosty nori
- 2 łyżki imbiru marynowanego odsączonego z zalewy
- awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 35.5 kcal / 149 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Węglowodany
- 3.7 g