Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 150 g kaszy bulgur
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pasty wasabi
- 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych wzdłuż w 1 cm plastry (sashimi, patrz wskazówka)
- 80 - 100 g marchewki, pokrojonej w 3 mm słupki (patrz wskazówka)
- 4 wodorosty nori
- 2 łyżki imbiru marynowanego, odsączonego z zalewy
- awokado, ilość do nadziania sushi, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 149 kJ / 35.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 Std. 30 Min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 Std. 30 Min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Sushi nigiri
1 Std.
Makaroniki malinowe
1 Std. 20 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min
Ryż do sushi
1 Std.