Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di mirtilli
- 100 g di mirtilli, lavati
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
Panna cotta
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 180 g di zucchero
- 15 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4j 30 menit
Panna cotta alla crema al whisky
4j 30 menit
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Panna cotta al frutto della passione (per 2 persone) (senza glutine)
6 Std. 30 Min
Mousse all'albicocca
3j 30 menit
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Mousse ai mirtilli
3 godz.
Semifreddo pesche e albicocche
3 Std. 35 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min
Panna cotta al melone
4 Std. 15 Min
Coulis di fragole
20 Min
Panna cotta al caffè
4 Std. 20 Min