![Fiordilatte bolognese Fiordilatte bolognese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A59F23CE-E898-4896-BB58-6D8334D60C94/Derivates/c6efa0b7-00bb-447e-96b7-df8da50d1b2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte intero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 270 g di zucchero
- 2 cucchiai di acqua
- 3 uova
- 3 tuorli
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 252.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 26.1 mg
Alternatywne przepisy
Meringhe
2 Std.
Mele ripiene con frutti di bosco
50 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4小时 50 分钟
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Passatelli
45 min
Mascarpone
24 Std. 10 Min
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1 godz.
Pastaragia
25 Min
Zuppa imperiale
1 godz.
Crema al mascarpone con tagliatelle di crêpes al cacao
1 godz.
Ciambella romagnola
1 godz.
Zuppa inglese
6 Std.