Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 700 g di acqua
- 5 g di sale
- 400 g di bietole, le foglie
- 300 g di spinaci freschi, le foglie
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 250 g di ricotta romana
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3289 kJ / 786 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 85.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Torta di patate borgotarese
2 Std.
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1sa 10 dk
Pasta all'uovo
1 godz.
Gnocchi di patate
1h 30min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Ravioli al radicchio
1sa 10 dk
Cappelletti reggiani
2 Std.
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Tortelli verdi
3h 30min
Ravioloni verdi di mare
1 godz. 5 min
Farfalle all'uovo
1 godz.