Tortelli di erbette, ricotta e spinaci

Tortelli di erbette, ricotta e spinaci

4.6 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 400 g di farina tipo 00
  • 4 uova
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 700 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 400 g di bietole, le foglie
  • 300 g di spinaci freschi le foglie
  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 cipollotto a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 uovo
  • 250 g di ricotta romana
Terminare la preparazione
  • farina q.b.
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 786 kcal / 3289 kJ
Białko 38.7 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 85.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...