![Tortelli di erbette, ricotta e spinaci Tortelli di erbette, ricotta e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5CBBCA75-A632-4584-A517-36AEC8370D13/Derivates/985e927f-daf4-48ff-a119-c2c3517053c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 700 g di acqua
- 5 g di sale
- 400 g di bietole, le foglie
- 300 g di spinaci freschi, le foglie
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 250 g di ricotta romana
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3289 kJ / 786 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 85.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strozzapreti pasticciati
1 Std. 40 Min
Vitello tonnato
24h 45min
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi di patate
1h 30min
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Malfatti bergamaschi
40 Min
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Passatelli
45min
Tortelli verdi
3h 30 min
Cappelletti reggiani
2h
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min