Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di zenzero
- 1 uovo
- 80 g di burro a pezzi
- 80 g di zucchero
- 50 g di miele
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 2 pizzichi di zenzero in polvere
- 1 - 2 pizzichi di chiodi di garofano in polvere
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio per uso alimentare
Glassa
- 200 g di zucchero
- 1 albume
- 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25h 30min
Mattoni di pan di zenzero
2h 35min
Profumo di cannella
1 Std. 45 Min
Omini di pan di zenzero
2h 5min
Biscotti zenzero e miele
4h 30 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Biscotti allo zenzero
45 Min
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 Std.
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min