Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen

Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen

4.3 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Lebkuchen vegan, in Stücken
    100 g
  • Schattenmorellen abgetropft, 8 EL Saft aufgefangen
    200 g
  • Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z.B. von Natumi), kalt
    300 g
  • Sahnesteif vegan
    2 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Lebkuchengewürz
    ¾ TL
  • Mandeln, gehobelt
    4 EL
  • Zimt zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1349 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...