
Urządzenia i Akcesoria
Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Couscous225 g
-
Wasser kochend300 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
rote Zwiebel30 g
-
Möhren in Stücken120 g
-
Sultaninen25 g
-
Cashewkerne, geröstet, ungesalzen25 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
Olivenöl50 g
-
Zitronensaft30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Curry1 EL
-
Koriander grob gehackt, zum Garnieren1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
313 kcal /
1311 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Barbecue
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy