Urządzenia i Akcesoria
Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Couscous225 g
-
Wasser kochend300 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
rote Zwiebel30 g
-
Möhren in Stücken120 g
-
Sultaninen25 g
-
Cashewkerne, geröstet, ungesalzen25 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
Olivenöl50 g
-
Zitronensaft30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Curry1 EL
-
Koriander grob gehackt, zum Garnieren1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1311 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Barbecue
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1 godz. 45 min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 min
Bulgursalat
35 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 godz. 45 min
Kichererbsensalat
35 min
Bunter Quinoa-Salat
50 min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20 min
Bulgur-Salat mit Rucola, Pfirsich und Avocado
35 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 godz. 45 min
Couscoussalat
50 min
Bulgursalat
45 min
Kürbis-Taboulé
10 min