Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen

Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen

3.9 329 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Couscous
    225 g
  • Wasser kochend
    300 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • rote Zwiebel
    30 g
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Sultaninen
    25 g
  • Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
    25 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • Olivenöl
    50 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Curry
    1 EL
  • Koriander grob gehackt, zum Garnieren
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 313 kcal / 1311 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...