Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Couscous
- 300 g Wasser, kochend
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g rote Zwiebel
- 120 g Möhren, in Stücken
- 25 g Sultaninen
- 25 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 50 g Olivenöl
- 30 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 EL Curry
- 1 EL Koriander, grob gehackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1311 kJ / 313 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunter Quinoa-Salat
50min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Couscoussalat
50min
Kichererbsensalat
35min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1h 45 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Couscous-Gemüse-Salat
45min
Bulgursalat
35min
Tomaten-Couscous
20min
Bunter Couscoussalat
25min
Couscous-Hack-Topf
30min