Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queso fresco (paneer)
- 1500 g de leche entera
- 4 cdas de vinagre blanco
Curry de espinaca
- 1 cditas comino en polvo
- 1 cditas semilla de cilantro, molida
- 50 g de cebolla, en trozos
- 15 g de ajo
- 10 g de jengibre, pelado y en rebanadas
- 20 g de mantequilla sin sal, em cubos
- 100 g de crema (18% grasa)
- 400 g de hojas de espinaca fresca
- sal marina, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- jugo de limón amarillo, al gusto
- aceite vegetal, el suficiente para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Coliflor tikka masala
30min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 Std. 40 Min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13hod. 10min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Curry con verduras
1sa 10 dk
Carne con té limón (Kuruma iraichchi) y roti de coco (pan plano)
1h 40min
Curry de papa (Ala hodi)
40min
Curry indio de verduras
40min
Ratatouille
40min
Pesto de cilantro
5min