Wersje kompatybilne
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boloñesa de lentejas y berenjena
-
100
g de lentejas rojas, secas
lub 100 g de lentejas, secas - 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 150 g de zanahoria, en trozos
- 60 g de aceite de oliva extra virgen
- 300 g de berenjena, con piel en cubos (3 cm)
- 100 g de vino tinto
- 400 g de jitomate triturado
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de orégano seco
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta molida, o al gusto
Puré de papa
- 800 g de papa, harinosa, en rodajas (5 mm)
- 300 g de leche
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta molida, o al gusto
- 50 g mantequilla sin sal, en trozos
-
2
cdas de pan molido
lub 2 cdas de queso Gruyère, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1676 kJ / 400 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa Thenthuk
1 Std.
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Pastel de camote al pastor
35min
Lasaña sin hornear de calabaza y col
40min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40min
Medallones vegetarianos
1 Std. 10 Min
Curry verde thai vegetariano
35min
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1 Std.
Tarta de papas y champiñones
1 Std. 20 Min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 Min
Sopa de lentejas con camote y pasta
35min