Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de alubias secas
- agua, la necesaria para remojar las alubias
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla, en gajos
- 150 g de zanahoria, en trozos (2 cm)
- 70 g de rama de apio, en rebanadas (1 cm)
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
-
1
cdita de caldo de verduras en pasta
lub 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L) - 2 cdita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 1 cdita de cúrcuma en polvo
- 450 g de calabaza amarilla, en trozos (3-4 cm)
- 600 g de leche de coco
-
pan campesino, en rebanadas y tostado
lub crutón, para servir - 1 cda de pepitas de calabaza, tostadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 639 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Crema de espinaca
25min
Pasta de avena sin gluten
1h
Sopa de acelgas con quinoa
1h
Sopa de coliflor y garbanzos
50min
Jugo verde primaveral
10 min
Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten)
40min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16h
Crema vegana de acelgas
30min
Velouté de coliflor y queso cheddar
50min
Sopa de cebolla vegana
35min