Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter, in Stücken
- 70 g Mehl
- 1200 g Rinderfond (z. B. von Lacroix)
- 1 ½ EL Dijon-Senf
- 1 ½ EL körniger Senf
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Bacon, in Streifen (ca. 5 mm)
- 200 g Crème fraîche
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3152 kJ / 756 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30 Min
Käsesuppe
15min
Kalte Caprese-Suppe
2 Std. 15 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45 Min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 Min
Limettencreme
45 Min
Feta-Cremesuppe
35 Min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 Min
Iberico-Schinken-Creme
10min
Käsesuppe
35 Min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 Min