Urządzenia i Akcesoria
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter in Stücken60 g
-
Mehl70 g
-
Rinderfond (z. B. von Lacroix)1200 g
-
Dijon-Senf1 ½ EL
-
körniger Senf1 ½ EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Bacon in Streifen (ca. 5 mm)200 g
-
Crème fraîche200 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen½ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
3152 kJ /
756 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Echt smakelijk
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käsesuppe
35 min
Erdnuss-Suppe
40 min
Rotwein-Zwiebelsuppe
40 min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 min
Kalte Caprese-Suppe
2 godz. 15 min
Roquefort-Dressing
10 min
Feta-Cremesuppe
35 min
Gruyère-Butter mit Haselnüssen
1 godz. 50 min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Mais-Kokos-Suppe
40 min
Mett-Porree-Suppe
40 min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 min