![Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe) Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D46BC3D8-9639-4817-97F7-D828476B5E52/Derivates/C9DCC7A7-2F5A-4310-B737-F68652D3513B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter, in Stücken
- 70 g Mehl
- 1200 g Rinderfond (z. B. von Lacroix)
- 1 ½ EL Dijon-Senf
- 1 ½ EL körniger Senf
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Bacon, in Streifen (ca. 5 mm)
- 200 g Crème fraîche
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3152 kJ / 756 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Suppe
40p
Sizilianische Brotsuppe
30p
Aligot mit Speck und Frühlingszwiebeln
50p
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40p
Landjäger-Pfannkuchen
40p
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35p
Feta-Cremesuppe
35p
Mett-Porree-Suppe
40p
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35p
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40p
Corn Chowder (Amerikanische Maissuppe)
35p
Zucchini-Chorizo-Suppe
1h