Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)

Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)

3.7 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken
    60 g
  • Mehl
    70 g
  • Rinderfond (z. B. von Lacroix)
    1200 g
  • Dijon-Senf
    1 ½ EL
  • körniger Senf
    1 ½ EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Bacon in Streifen (ca. 5 mm)
    200 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 756 kcal / 3152 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...