Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cdas de pimienta blanca entera
- 80 g de cebolla, en trozos
- 50 g de apio, cortado en trozos
- 50 g de tocino, cortado en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 pizca de paprika, ahumada y molida
- 30 g de mantequilla sin sal
- 150 g de papa, pelada y cortada en cubos (3 cm)
- 600 g de granos de elote amarillo
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L)
- 800 g de agua
- 250 g de chorizo, en rebanadas muy delgadas
- 1 pizca de sal marina
- crema ácida, para servir
- paprika, ahumada y molida, para decorar
- hoja de apio, para decorar
- cebollín, picado finamente, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Pescado a la diabla
30 min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Pimientos rellenos de quinoa
1h
Pasta al poblano
35 min
Pescado a la talla
40 min
Bernesa con ejotes blanqueados
15 Min
Caldo poblano
35 min
Jugo de carne al chipotle
55 min
Sopa de tortilla
25 min
Mole ligero de poblano y almendras
20 min
Filete de res en salsa de chile morita
40 min