Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cdas de pimienta blanca entera
- 80 g de cebolla, en trozos
- 50 g de apio, cortado en trozos
- 50 g de tocino, cortado en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 pizca de paprika, ahumada y molida
- 30 g de mantequilla sin sal
- 150 g de papa, pelada y cortada en cubos (3 cm)
- 600 g de granos de elote amarillo
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L)
- 800 g de agua
- 250 g de chorizo, en rebanadas muy delgadas
- 1 pizca de sal marina
- crema ácida, para servir
- paprika, ahumada y molida, para decorar
- hoja de apio, para decorar
- cebollín, picado finamente, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sándwich de filete de res
2h 30min
Ensalada César
15min
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1u.
Sopa de tortilla
40min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Ensalada Thai
10min
Sal roja
5 Min
Sopa de chile ancho y requesón
30min
Ceviche blanco
30min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1u. 45min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min