Cremige Kidneybohnen-Kokos-Suppe mit Tortilla-Chips

Cremige Kidneybohnen-Kokos-Suppe mit Tortilla-Chips

4.3 239 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • gelber Paprika (ca. 200 g), in Stücken
    1
  • Frühlingszwiebeln klein, in Ringen
    2
  • Öl
    15 g
  • Kidneybohnen, aus der Dose abgetropft
    225 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Cajun-Gewürzmischung (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Salz etwas mehr zum Bestreuen
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Weizentortillas
    4
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Limette
    ½
  • Kokosmilch
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2576 kJ / 615 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 13 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...