Spanische Erdäpfeltortilla

Spanische Erdäpfeltortilla

4.3 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • rote Spitzpaprika in Stücken
    150 g
  • Zwiebeln geviertelt
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel festkochend
    500 g
  • Eier
    6
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Olivenöl
    2 EL
  • Butterschmalz
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 326 kcal / 1367 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...