Urządzenia i Akcesoria
Spanische Erdäpfeltortilla
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
rote Spitzpaprika in Stücken150 g
-
Zwiebeln geviertelt150 g
-
Wasser500 g
-
Erdäpfel festkochend500 g
-
Eier6
-
Petersilie Blättchen abgezupft½ Bund
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Muskat, gemahlen2 - 3 Prisen
-
Olivenöl2 EL
-
Butterschmalz2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1367 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILLEN
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bunte Ofen-Tortilla
1 godz. 10 min
Belugalinsen-Lasagne
3 godz. 35 min
Paprika-Feta-Tarte
1 godz.
Tomatentarte à la Provence
55 min
Kräuterlasagne mit Tomatensalsa
1 godz. 5 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 20 min
Quiche mit Ofenpaprika
2 godz.
Tarte mit Spinat und Feta
50 min
Paprika-Oliven-Tortilla
1 godz. 20 min
Porree-Pilz-Quiche
2 godz. 10 min
Gemüsekuchen
1 godz. 10 min
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1 godz. 15 min