Spanische Erdäpfeltortilla
TM6 TM5

Spanische Erdäpfeltortilla

4.3 (90 ocen)

Składniki

  • 150 g rote Spitzpaprika, in Stücken
  • 150 g Zwiebeln, geviertelt
  • 500 g Wasser
  • 500 g Erdäpfel, festkochend
  • 6 Eier
  • ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
  • 2 EL Olivenöl
  • 2 EL Butterschmalz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1367 kJ / 326 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy