Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 100 g di semolino
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di liquore all'amaretto
- 1 uovo leggermente sbattuto
- 100 g di pangrattato
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1017.4 kJ / 243 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 13.7 mg
Alternatywne przepisy
Fonduta
8h 20min
Antipasto piemontese
25min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40min
Zabaione
15 Min
Polenta concia alla valdostana
1h 40 min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2h 30min
Budino cioccolato e amaretti
2 godz. 55 min
Frittelle di mele
40min
Mini bonet
2h
Bagna cauda
35min
Zabaione (TM6)
15 Min
Bonèt
2h