![Panissa Panissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cb679970-295d-4a56-8cd7-6967b26654fd/Derivates/b3210451-591e-4030-bae6-85199fab2c36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di acqua
- 20 g di olio di oliva
- 10 g di sale grosso
- 300 g di farina di ceci
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Sardenaira alla sanremasca
3 Std. 10 Min
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Brandacujun
45 Min
Pansoti in salsa di noci
2h
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Torta pasqualina
2h 5 min
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Farinata di ceci (vegan)
2h