![Paté di fegatini Paté di fegatini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8EAF574-BEB3-4030-A167-1FEE9271233C/Derivates/D7B4CD56-1B90-4BA0-A385-1C0584B179BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di fegatini di pollo, lavati e a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di vin santo o Passito
- 2 acciughe sotto sale, dissalate
- 15 g di capperi sott'aceto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pici all'aglione
1h 25min
Salsa peverada
30 Min
Panforte
1 Std.
Lampredotto
1h 20min
Peposo toscano
1h 30min
Castagnaccio
1 Std.
Schiacciata con l'uva
2h
Crostini con crema di milza
1 Std.
Trippa alla fiorentina
1h 15 min
Schiacciata fiorentina
50 Min
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pappa al pomodoro
35 min