![Kirsch-Ketchup Kirsch-Ketchup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F1F6A98-5D40-4C62-8867-AC6CBF4611D3/Derivates/28a7fbd5-17b4-4dbc-9b96-2869fbd11591.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 950 g Sauerkirschen, entkernt
- brauner Zucker zum Abschmecken
- Rotweinessig zum Abschmecken
- 100 g Orangensaft
- 1 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 Prise Piment
- 1 Prise Zimt
- Salz zum Abschmecken
- 1 Pck. Einmachhilfe (2,5 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 3 Schraubgläser
- Kalorie
- 4624 kJ / 1102 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 224 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulled Beef Marmelade
1 godz. 25 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min.
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 godz.
Kalbsleberwurst im Glas
5 Std. 40 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 min
Aprikosen-Ketchup
45 min
Apfel-Cranberry-Chutney
45 min
Gelbes Ketchup
45 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Birnen-Chutney
50 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1h 15min
Gurken-Relish
1 godz. 30 min