Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pão alentejano cortado em pedaços
- 2 c. sopa de orégãos
- 2 farinheiras (aprox. 300 g)
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 470.2 kJ / 112.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 232.4 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 min
Frango com caril
30min
Farfalle com bacon e cogumelos
55 min
Fusilli com mascarpone e nozes
30min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55 min
Doce amendoado com requeijão
20 min
Bloody Mary
5 min
Mousse de lima com ananás
2h 15 min
Mousse de limão
1h
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40 min
Espuma de frutos silvestres
10 Min