Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 80 g azeite
- 10 g salsa
- 10 g coentros
- 800 g línguas de bacalhau demolhadas
- 200 g tomate em pedaços
- 200 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 40 g manteiga
- 1 malagueta vermelha
- 300 g arroz p/ risoto
- 900 g água
- 1 cubo de caldo de peixe
- 1 c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de dourada
1h
Solha com ervas e arroz jambalaya
45min
Risoto de abóbora e borrego
50min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Risoto de polvo
1h 20 min
Risoto de corvina e amêijoa
50min
Arroz de bacalhau
30min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Risoto à alentejana
30min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de bacalhau
50min