Urządzenia i Akcesoria
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 Stücke
Składniki
-
Gelatineblätter4
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst2 EL
-
Rum1 EL
-
Eier7
-
Naturjoghurt150 g
-
Magertopfen300 g
-
Staubzucker40 g
-
Salz1 Prise
-
frische Erdbeeren170 - 210 g
-
Feinkristallzucker etwas mehr zum Bestreuen100 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Weizenmehl, glatt115 g
-
Backpulver1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
195 mg
Białko
9 g
Kalorie
933 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Sacher-Gugls
1 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min