Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Gelatineblätter
- 250 g Schlagobers
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Rum
- 7 Eier
- 150 g Naturjoghurt
- 300 g Magertopfen
- 40 g Staubzucker
- 1 Prise Salz
- 170 - 210 g frische Erdbeeren
- 100 g Feinkristallzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Backpulver
- 115 g Weizenmehl, glatt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 Min
Frittaten
30 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Topfengolatschen
50 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min