
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 50 g Schlagobers
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Butter in Stücken
- 250 g Milch
-
300 - 400
g Butterschmalz
lub 300 - 400 g Rapsöl - 200 g Kokosfett, gehärtet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 130 kcal / 546 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g