Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott

Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott

4.9 169 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stück

Składniki

  • Milch
    250 g
  • frische Germ
    20 g
  • Zucker
    25 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Weizenmehl, glatt
    500 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 Prise
  • Rum
    1 EL
  • Anis, gemahlen
    ½ TL
  • Preiselbeermarmelade
    400 g
  • Maisstärke
    10 g
  • Wasser
    10 g
  • Butterschmalz zum Ausbacken
    300 - 400 g
    300 - 400 g Kokosfett, zum Ausbacken
  • Öl zum Einfetten
  • Staubzucker zum Bestreuen
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1336 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...