Salzburger Bauernkrapfen
TM5 TM6

Salzburger Bauernkrapfen

4.0 (4 oceny)

Składniki

  • 500 g Weizenmehl Type 550
  • 200 g Milch
  • 60 g Butter, weich, in Stücken
  • 60 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 30 g frische Hefe, zerbröselt
  • 3 Eigelb
  • 1 gestr. TL Salz
  • Öl zum Ausbacken
    lub Butterschmalz zum Ausbacken
  • 200 g Aprikosenkonfitüre zum Füllen (opcjonalnie)
    lub 200 g Wild-Preiselbeeren zum Füllen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1187 kJ / 284 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
2 g
Sód
251 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy