Urządzenia i Akcesoria
Salzburger Bauernkrapfen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Milch200 g
-
Butter weich, in Stücken60 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
frische Hefe zerbröselt30 g
-
Eigelb3
-
Salz1 gestr. TL
-
Butterschmalz, zum AusbackenÖl zum Ausbacken
-
200 g Wild-Preiselbeeren, zum FüllenAprikosenkonfitüre (opcjonalnie) zum Füllen200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
251 mg
Białko
9 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grießnockerl
50 min
Osterbrot
2 godz. 40 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Kokos Panna Cotta mit karamellisierten Orangen
4 godz. 15 min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2 godz.
Hasenöhrl
1 godz.
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min
Nuss-Striezel
2 godz. 10 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 godz.
Nutella-Schnitte
2 godz.