Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g frische Hefe, zerbröselt
- 3 Eigelb
- 1 gestr. TL Salz
-
Öl zum Ausbacken
lub Butterschmalz zum Ausbacken -
200
g Aprikosenkonfitüre zum Füllen
(opcjonalnie)
lub 200 g Wild-Preiselbeeren zum Füllen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eisenbahner
2h 30min
Lungauer Rahmkoch
4 Std. 50 Min
Spagatkrapfen
11 Std. 50 Min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 min
Grammelstrudel
1 godz. 45 min
Ischler Törtchen
2h 50 min
Cremeschnitten
4h
Grammelpogatscherl
1 Std. 10 Min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 Std.
Domino-Käsekuchen
6 godz. 30 min
Kardinalschnitten
3 Std.
Punschkrapferl
1h 5min