
Urządzenia i Akcesoria
Salzburger Bauernkrapfen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Milch200 g
-
Butter weich, in Stücken60 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
frische Hefe zerbröselt30 g
-
Eigelb3
-
Salz1 gestr. TL
-
Öl zum Ausbacken
-
Aprikosenkonfitüre (opcjonalnie) zum Füllen200 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
284 kcal /
1187 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
251 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy