Urządzenia i Akcesoria
Salzburger Bauernkrapfen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Milch200 g
-
Butter weich, in Stücken60 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
frische Hefe zerbröselt30 g
-
Eigelb3
-
Salz1 gestr. TL
-
Butterschmalz, zum AusbackenÖl zum Ausbacken
-
200 g Wild-Preiselbeeren, zum FüllenAprikosenkonfitüre (opcjonalnie) zum Füllen200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
251 mg
Białko
9 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Grießnockerl
50 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Spagatkrapfen
11 godz. 50 min
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Kaffeekrapferl
2 godz.
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Eisenbahner
2 godz. 30 min