Salzburger Bauernkrapfen

Salzburger Bauernkrapfen

4.3 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück

Składniki

  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Milch
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    60 g
  • Zucker
    60 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • frische Hefe zerbröselt
    30 g
  • Eigelb
    3
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Öl zum Ausbacken
    Butterschmalz, zum Ausbacken
  • Aprikosenkonfitüre (opcjonalnie) zum Füllen
    200 g
    200 g Wild-Preiselbeeren, zum Füllen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 251 mg
Białko 9 g
Kalorie 1187 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...