Florentiner mit Mürbteig

Florentiner mit Mürbteig

4.6 116 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
70 Stück

Składniki

Mürbteig
  • Zucker
    90 g
  • Weizenmehl, glatt
    250 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Butter kalt, in Stücken
    180 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Vanillezucker
    1 TL
Belag
  • Schlagobers
    60 g
  • Honig
    50 g
  • Zucker
    150 g
  • Butter
    50 g
  • Mandelblättchen
    150 - 200 g
Glasur und Fertigstellung
  • Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil) in Stücken
    100 g
  • Butter in Stücken
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 6 mg
Białko 1 g
Kalorie 347 kJ / 83 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...