Zitronen-Baiser-Kuchen

Zitronen-Baiser-Kuchen

3.6 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Stück

Składniki

  • Baisergebäck
    20 g
  • Zucker
    150 g
  • Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Eier (Kl. M)
    2
  • Mehl
    150 g
  • Öl
    75 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 ½ TL
  • Saure Sahne
    100 g
  • Wasser, heiß
    750 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Frischkäse
    200 g
  • Zitrone (opcjonalnie) Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren
    ½

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1617 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...