Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Baiser-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Stück
Składniki
-
Baisergebäck20 g
-
Zucker150 g
-
Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Eier (Kl. M)2
-
Mehl150 g
-
Öl75 g
-
Weinstein-Backpulver1 ½ TL
-
Saure Sahne100 g
-
Wasser, heiß750 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Frischkäse200 g
-
Zitrone (opcjonalnie) Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren½
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1617 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Battenbergkuchen
2 godz.
Pummelhummeltorte
5 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Erdbeer-Blanc-Manger
13 godz.
Baisergeister
4 godz.
Panna Cotta mit Honigmelone
5 godz. 15 min
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 godz. 40 min
Brandteig-Mandel-Streifen
2 godz.
Brombeer-Kuchen
2 godz.
Amarettini-Parfait
5 godz. 50 min
Mangoeis
10 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min