Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Baisergebäck
- 150 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Mehl
- 75 g Öl
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Saure Sahne
- 750 g Wasser, heiß
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Frischkäse
- ½ Zitrone, Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1617 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Battenbergkuchen
2 godz.
Aprikosenkonfitüre
1h
Madeleines
35 min
Schoko-Vanille-Cookies
4 Std. 30 Min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2h 30min
Limetten-Frischkäse-Torte
3h 30min
Pizzaeis
11h
Frischkäsetorte mit Beeren
8h
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Kalter Hund 2.0
4 godz. 20 min
Charlotte Russe
3 Std.
Zitronen-Buttermilch-Torte
5 godz.