Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Baisergebäck
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M)
- 75 g Öl
- 150 g Mehl
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Saure Sahne
- 750 g Wasser, heiß
- 200 g Sahne, kalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Frischkäse
- ½ Zitrone, Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1617 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Frischkäse-Tarte
4小时 30 分钟
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Butterkuchen mit Hefe
1h 35 min
Berliner
2hod. 45min
Kaffee-Sabayon
10min
Brombeer-Tannenhonig-Softeis
12h
Kalter Hund 2.0
4h 20min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30min
Buttermilch-Lachs-Suppe
45 min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15 min
Italienische Windbeutel mit Kräuter-Frischkäse-Füllung
2h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h