Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 5 œufs
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 475 g de lait entier
- 400 de lait concentré sucré
- 350 de lait concentré non sucré
- 350 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de sucre glace
- ¼ c. à café de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2588.4 kJ / 622.1 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace au gingembre
12 godz.
Canederli de dorade et son bouillon
1h
Tarte à la mangue et au citron vert
2h 30min
Cheesecake polonais
1h 30min
Mole poblano
1 godz. 45 min
Toasts frits aux crevettes
25min
Tartelettes à la bergamote
3 Std. 40 Min
Cheesecake avocat-citron vert
12h 15min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12h 15min
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Gaufres aux pommes et au caramel
40 min
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min