Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de mantequilla sin sal
- 3 hojas santa, desvenadas
- 2 chiles poblanos chicos asados, pelados y limpios, cortados en trozos
- 300 g de camarón pacotilla
- 600 g de caldo de pescado
- 150 g de vino blanco
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 802.8 kJ / 191.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de jamaica
50min
Pavo en mole de frutas secas
2h
Rollo de cerdo con espinaca
55min
Margarita
5 min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 Min
Aguacates rellenos de jaiba
1h
Crema de chícharos y chardonnay
35 Min
Lomo de cerdo en salsa de mandarina y nuez
1h 20 min
Sopa fría de pepino y camarones
5 min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Pescado en hoja santa
30min
Crema de elote y estragón
1h