Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chile ancho, sin rabo ni semillas, ligeramente tostado en comal
- 250 g de jitomates, asados en el comal
- 50 g de cebolla, asada en el comal
- 1 diente de ajo, asado en el comal
- 1000 g de caldo de pollo
- 30 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla sin sal
- 200 g de requesón
- 1 cdita de sal fina
- cilantro picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 789.7 kJ / 188 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y queso de cabra
20p
Caldo de nopales con chile morita
30 min.
Sopa de nopales
45 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min.
Crema de chile poblano
25 min.
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Carnitas de atún
40 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 godz. 50 min
Crema de chicharrón
25 min.
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min.
Sopa de lima
40 min